HOME blog 1 Val d'Anniviers, blog 1 - aankomst, St.Luc blog 2
Enthousiast grijp ik naar mijn fototoestel wanneer de eerste bergen zich laten zien, plagend, achter bomen, achter huizen, en net niet als we stil staan op het station van Leuk. Een treinreis van 10 uur, ik ben nu bijna op bestemming. Ik ga nog veel hogere bergen zien dan deze, tijdens de rondwandeling van de Val d'Anniviers, in Wallis, Zwitserland.
In Sierre stap ik op de bus naar St.Luc. Van St.Luc loop ik naar Zinal, naar Grimentz, naar Vercorin. Ik verblijf afwisselend 1 of 2 nachten per dorpje.
Aan twee dames in de trein moet ik uitleggen dat ik alleen reis, en zeggen dat ik dat tegenwoordig niet erg vind. Ze begrijpen het niet maar zeggen van wel, en sommen een voordeel op: "Als je alleen reist, raak je ook veel sneller met andere mensen in gesprek."
Ik zie het niet echt als voordeel maar zeg dat niet hardop. Als ik zou zeggen dat ik de meeste mensen liever niet ontmoet, kunnen ze dat wellicht verkeerd opvatten.
Het station van Leuk vind ik leuk maar is meteen de laatste Facebookreferentie voor de komende 7 dagen. Virtuele vrienden zal ik ook niet missen.

Tal van zaken zijn hier tweetalig, kom ik al snel achter. Helaas niet alles, kom ik iets minder snel achter.
Hotel Beausite in St.Luc is zeer gastvrij en serveert een heerlijk inbegrepen wandelaarsmenu. Er is tot mijn opluchting geen kaas in het menu inbegrepen. Van te voren had ik gedacht dat ik de kaas van mij af zou moeten slaan maar dat valt reuze mee.
Naast me op het terras van het hotel raak ik aan de praat met drie Noordhollandse dames die precies dezelfde rondwandeling maken als ik. We zullen elkaar zodoende nog diverse malen treffen deze week.

Om mij heen zie ik alleen maar bergen, precies waarvoor ik hier ben. Maar waar kijk ik eigenlijk op uit? Zo vlak na aankomst is de oriëntatie nog in het embryonale stadium. Morgen loop ik een stukje dichter naar de Matterhorn toe, dat weet ik. Ik houd de routekaart naast een wandelkaart, naast een plattegrond, naast de bergen die ik zie, maar ik snap niet welke berg nu waar is. Boven, onder, voor, achter - geen idee. Ik heb nog een week om daar achter te komen. Nu maak ik maar even wat mooie foto's van de bergen (snel-snel, klik-klik). De laatste zon verlicht heel mooi de toppen. Die Matterhorn, die kom ik nog wel tegen van de week. De komende 2 dagen loop ik zijn richting op; daarna loop ik er vandaan, en over 4 dagen zit ik in een ander deel van de vallei (eigenlijk is het een andere vallei; hiernaast - heeft die een andere naam of is dat onderdeel van de Val d'Anniviers? ik weet het niet).
Ik ben thuis van huis en bereid me voor op een mooie tocht.

Back To Top