HOME dag 11 Dag 12 - Terugreis, 18 juni 2013 dag 12
De buren links gingen gisteren weg, de buren linkser eergisteren, de buren rechts rijden weg nu we de tent aan het afbreken zijn. Het zal toch niet aan ons liggen? Ik word als altijd een beetje verdrietig als ik de tent opgerold zie worden. Gelukkig kan ik nog even spelen met de buggy, de voetbal en Mama's wandelstokjes. Dan vertrekken we voor een rit van ruim 12 uur. Hoelang is dat eigenlijk, 12 uur?
De auto geeft weer een aardige immitatie van de Tardis van Dr. Who, er gaat minstens twee keer zo veel in dan er in past. Je merkt niet echt dat we van alles achterlaten.

Onderweg zien we een langzame ommekeer in het weer. We zijn op tijd vertrokken. Mijn chauffeurs bieden tegen elkaar op als het gaat om kilometers maken. Ze vergeten daarbij soms dat ik maar wat zit te zitten de hele dag, zodat ik genoodzaakt ben zelf af en toe aan de bel te trekken om duidelijk te maken dat ik mijn beentjes wil strekken. Dan stoppen we, eten en drinken wat en gaan weer verder. Het is een saaie dag. Ik heb niet eens zin om te zingen.

Ineens zijn we thuis. Ik begin te dansen en springen en rennen dat het een aard heeft. En ik begin er niet slechts aan, ik kan er ook niet meer mee stoppen. Veel te laat lig ik in mijn bedje maar ook dan kan ik nog lang niet slapen. Beneden zitten Mama en Ome Lutek aan de koffie, uit te blazen.
Wat een vakantie was het. Ik heb gespeeld, gewandeld, gezongen. Ik heb bergen gezien, sneeuw. Allerlei beesten. Ik heb kastelen gezien, van steen en van opblaasbaar. Ik heb gezwommen in de zee en in het zwembad. Het was een vakantie om nooit te vergeten.

Back To Top