HOME dag 6 Dag 7 - Strand, Canet-en-Roussillon, 13 juni 2013 dag 8
Mama en Ome Lutek dachten dat het vandaag semi-bewolkt zou zijn en hebben daarom niets gepland. Wat denk je... 33 graden in de schaduw, en er is niet eens schaduw. Wij naar het strand. Ik speel heerlijk met mijn schepje en emmertje, schep heel veel zand weg. Er ligt net iets te veel zand. Met een tweede emmertje zou ik het hele strand hebben kunnen wegscheppen. Ondertussen legt Ome Lutek me het verschil uit tussen schelpjes en steentjes en zegt Mama dat beide niet eetbaar zijn. Daar geef ik haar na enige tijd proefondervindelijk gelijk in. Ik heb ook vormpjes bij me: een paarse vis, een groen zeepaardje en een rode kreeft. Even later zie ik die laatste niet meer omdat Mama die net op haar been heeft gelegd.
Het nadeel van spelen in zand is dat Mama mij naderhand wil schoonmaken en daarbij niet de grofste middelen schuwt, een douche komt er zelfs aan te pas. Zijn we nu op vakantie op niet?
We zijn allemaal een beetje verbrand vandaag. Ome Lutek blust het een en ander met een grote pils. Ja, zo kan ik het ook.

In het nabijgelegen, tien keer grotere dorp Canet-en-Roussillon zitten wij een half uur te vroeg neer voor een maaltijd, aan de boulevard. De avond begint pas om zeven uur, toch worden wij al bediend. Het is een onpersoonlijk, aangelegd vakantiedorp. Het maakt ons niets uit, we eten goed.
Als we naar de auto lopen, zien we fantasieloze strandtentjes met fantasieloze namen en een kermisattractie die zijn naam geen eer aandoet. De echte attractie is een hondje dat ik aan de lijn mag houden van de eigenaar. Het lijkt wel een circushondje. Het staat op zijn achterpoten en danst. Misschien dat het hondje ook op vakantie is.

Ome Lutek vertelt over een oud-collega met een zoontje. Dat zoontje belde altijd naar kantoor om schoolresultaten door te geven. De collega zette dan steevast de telefoon op de luidspreker, zodat het hele kantoor bevangen werd door walging en weeheid, tenenkrommend. Nu zegt Ome Lutek dat hij zich met terugwerkende kracht iets kan voorstellen bij het gedrag van zijn oud-collega. Ik weet niet of ik hier blij mee ben.

Back To Top