HOME dag 2 Dag 3 - Château Murol, Super-Besse, 9 juni 2013 dag 4
Vandaag bezoek ik een kasteel. Mijn lakeien dragen mij op hun rug naar boven maar eenmaal boven in en op het kasteel loop ik zelf rond en kijk uit over mijn landgoed. Het regent over mijn landgoed zodat ik hier en daar in plassen kan stappen. Mooi.
Ik zie een jongetje dat ouder is dan ik, niets mag en daarom alles doet. Het kan ook zijn dat hij alles expres doet omdat hij niets mag. Hoe dan ook houdt hij zijn begeleiders slecht onder controle. Maar ook dat kan andersom zijn.
Zo'n kasteel is heel erg oud, bijna net zo oud als Ome Lutek, zeker 800 jaar. De wc is op de vijfde verdieping. De bodem van de wc is op de begane grond. Zo was dat vroeger eenmaal.

Het wil maar geen strandweer worden ja, er is een ministrandje bij de camping dus besluit ik mij naar Super Besse te laten rijden om daar een stukje te gaan vliegen in een telecabine, zo naar 1824 meter hoogte, met prachtig uitzicht. Ik word er stil van. Na een minuut of twintig heen en weer lopen op de top word ik er zo stil van dat ik in slaap val. Opeens ben ik weer beneden en sta tussen een groepje moddermannen. Het zijn bij nader inzien mountainbikers die buiten het skiseizoen de piste warm houden.

Vandaag werk ik veel aan mijn bellenblaashobby. Ome Lutek blaast de hele dag rook, Mama heeft me laten zien hoe je een paardebloem uitblaast, maar er is uiteraard geen betere blaas dan bellenblaas.
Ook nog gewerkt aan mijn liedjesmedleyhobby. Ik heb nu Slaap kindje slaap geïntegreerd in Vader Jacob en Zakdoekje leggen en wil Kortjakje hier eigenlijk ook nog doorheen weven. Ik vorder gestaag.
Dat Mama mij niet begrijpt mag als vanzelfsprekend worden verondersteld maar soms begrijp ik op mijn beurt Mama ook niet. Ze zeurt dat ik mijn kleren vuil maak als ik keurig met bestek eet en dat al mijn shirts dan in de was moeten, terwijl ze zelf al drie dagen in dezelfde kleren rondloopt. Moeders, je kunt er maar beter niet aan beginnen.

Back To Top