dag 3
home
dag 5

5 Juli 2005 - Jura / Provence

Crimineel slecht geslapen, waken wij.
En daarna nog eens. En nog een keer.
Ik heb een ochtendhumeur dat de grenzen van het woord ochtend ruimschoots overschrijdt. Ik voel me als onze schoenen die we te drogen hebben gehangen. Ik wil er bij gaan liggen.
Maar we moeten door... we moeten door.....Om half 10 draaien we het campingpad af richting Provence... nog 500 km voor de boeg. Het blijkt onverwacht een prachtige reisdag.
Het voert ons over glooiende wegen; door haarspeldbochten en lavendelvelden sturen we aan op een plek die onwerkelijk mooi is.
Hoewel de eerste camping waar we aankloppen niet de enige is in de omgeving - men is in dit plaatsje van krap 200 inwoners voorbereid op zo'n 2000 toeristen - mogen we zeker van geluk spreken: We hebben de laatst beschikbare plek!

We worden begroet door honderden vogeltjes , vooral mussen en zwaluwen, die piepen en poepen dat het een lieve lust is. Gelaten laten we het allemaal over ons heen komen.

We hebben een flinke kluif aan het opzetten van de tent omdat de bodem niet meewerkt, en dat na een dag reizen. Het lukt uiteindelijk. We zijn te vermoeid om nog werkelijk iets te ondernemen, en het is al bijna avond. We beperken ons derhalve tot een omweg naar het dorpje en wat romantisch staren over het nabijgelegen meer. Vroeg naar bed.dag 3
home
dag 5