home
dag 2

2 Juli 2005 - Jura

Na een reis van 800 km zijn we in het hart van de Jura beland, op camping Le Relais de l'Eventail, in Menetrux en Jeux, nabij Lons de Sauvier. Het is hier erg rustig, een stuk of 10 plaatsen zijn bezet. Een handvol kinderen. Geen jongeren. Nee, heel rustig. Heerlijk. Lekker hoor.
Maar allemachtig, wat een lawaai! We zitten 5 meter van een wild stromend beekje. Het komt zo uit de bergen zetten.
(voor beekjes-foto's zie volgende dag)
Ontspanning onderweg:
Het strekken der benen en testen van het evenwicht.


De allochtone bevolking

      De autochtone bevolking

Het beekje achter, wat zeg ik... náást de tent heeft overigens wel de juiste temperatuur om de biertjes goed koud te houden. We zitten goed de komende dagen.
Onderweg kwamen we vandaag slechts één file tegen, terwijl we er minstens vier hadden verwacht. Langs de kant van de weg was veel natuurschoon te bewonderen: een dood hert, een dode kat, een dode eekhoorn. We haalden ze moeiteloos in met onze patserige Opel Vectra. (De man van de autoverhuur had zo gauw geen Nissan voor ons.... of gelijkwaardig.)


Een eerste indruk van de omgeving
Het kleine campinkje begroet ons hartelijk middels 1 amicale franse familie en 237 inheemse soorten van kruipend kriebelend vliegend zoemend én prikkend insectenvolk. En een kikkertje. En een vleermuisje. En een horde witte kwikstaartjes (eerst nog verkeerd gedetermineerd door mij als zwarte meesjes, maar rechtgezet door Hannie).
We verkennen de omgeving: een serie schitterende watervallen, die we morgen nader zullen bestuderen. Het is al laat (10.30 uur) en we hebben er een vermoeide dag op zitten. Ondanks luchtbed slapen we erg goed.


 
home
dag 2