HOME deel 6 Canada, deel 7 - Banff / Calgary deel 7
=Het Is Gedaan=

We laten de bergen achter ons. Het landschap is ineens vlak, hooguit golvend. In Banff blijven wij 1 nacht, onze laatste. Net als in Whistler slapen wij in een hostel met 4 op een kamer. Geoordeeld naar de werking van de airco betreft het een hostel van dezelfde keten.
Alles doet pijn in mijn lijf, nu ook mijn spieren. De spierpijn is lekker, de rest niet. Toch ben ik erg blij dat ik tenminste 1 keer deze reis een mongolenloop heb gemaakt. Dan weet je weer wat een berg is.
We eten in een echt restaurant, welk een luxe. M houdt namens de groep een korte toespraak waarin zij Tessa bedankt voor alle goede zorgen. De goede zorgen zijn er nogal wat maar M weet een mooie samenvatting te maken.
Doordat ik een dag eerder al even het gevoel had dat 'het gedaan was', voelt het nu niet vreemd of vervelend dat het echt de laatste avond is. We hebben trouwens nog een hele ochtend in Banff. Ik spendeer die aan een korte wandeling in een rustiek parkje, Fenland, waar ik een fijne ontmoeting heb met een American Three-toed Woodpecker (Amerikaanse drieteenspecht).
We rijden naar Calgary en bezoeken nog even het Sportman's Paradise, een outdoor-shop waar alles wordt aangeboden voor de Canadese outdoor-ganger. Met alles bedoel ik alles. De afdeling vuurwapens laat ik links liggen. Door de gehele winkel staan en hangen een ris opgezette beesten die elke verbeelding te boven gaat. Het kan soms teveel zijn. Dit is teveel.
Op het vliegveld vergeet ik dat ik 3 aanstekers in mijn handbagage heb. 1 is toegestaan, 3 niet. Ik word binnenstebuiten gekeerd en vrees voor een slechte aantekening in het wereldwijde vliegveldlogboek. Als je daar eenmaal instaat, kom je er niet meer uit. Gedurende de vliegreis blijkt dat de combinatie van scheve rug met het aloude 'restless legs' geen goede is. Na 2 uur wil ik al uit het toestel springen. Jetlag is mij vreemd maar slapen lukt mij helaas nooit tijdens een vliegreis.
Maar genoeg zieligheid nu. Ik heb een schitterende reis gemaakt. Onder leiding van een uitstekende gids. En in gezelschap van bijzonder aardige mensen met veel ervaring en mooie verhalen. Ik heb 3600 foto's gemaakt die ik allemaal met plezier terugkijk en waaruit het niet meevalt een selectie te maken. Ik heb gedurende mijn verblijf in Canada geen notities gemaakt dus mijn fantasie moet mij te hulp komen er een mooi verslag van te schrijven.
Dank aan SNP die op zijn website over deze reis de waarheid heeft gesproken. Dank aan Tessa voor de kundigheid op elk mogelijk gebied. Dank aan mijn medereizigers M, K, A, An, W en S voor het onderdeel uitmaken van de tijdelijke familie (en dank voor de mooie foto's waarvan ik er op deze website enkele heb gebruikt). Dank aan Canada voor de prachtige bergen, de uitzonderlijk mooie wandelingen en de aardige mensen. En dank aan Ian van Wells Gray Park: Ik laat zo veel mogelijk los opdat ik de herinnering zo goed mogelijk vasthoud.

Back To Top